Kolejne moje eksperymenty kulinarne..ostatnio często korzystam z książki Kuchnia Polska..i tam znalazłam przepis na kaszanę kapuścianą..wykorzystałam do niej ryż parboiled z dzikim Sonko i sos grzybowy Winiary..Wyszło całkiem niezłe danie.
- 75 dag włoskiej kapusty
- 1 cebula
- 3 łyżki masła
- 1 torebka ryżu parboiled z dzikim
- 3 jajka
- grzybowy rosół z kostki
- sól, pieprz
- sos grzybowy Winiary
- Sos grzybowy:
Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody.Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania.Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty ciągle mieszając.
Ryż parboiled z dzikim to wyśmienite połączenie złocistych ziaren ryżu parboiled z długimi, czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Ryż parboiled z dzikim jest produktem bezglutenowym i stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych potraw.
Ciekawa potrawa, zapowiada się smakowicie:)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi ochoty.. i jak ja teraz przetrwam w pracy? .;-)
OdpowiedzUsuń