Pikantna wieprzowina z szybkowara



Pyszne mięsko,trochę pikantne..a to za sprawą sosu chili,który jest bardzo ostry..ale wystarczy odrobina..i nadaje potrawie smaku...Ostatnio często korzystam z szybkowara..i to danie jest duszone w szybkowarze...
  • 50 dkg mięsa wieprzowego
  • 1 cebula
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki żółtej
  • 1 szkl.bulionu
  • sól, pieprz
  • sos chili
Mięso pokroić w cienkie paseczki.Na patelni [ ja robiłam to szybkowarze]rozgrzać olej, podsmażyć pokrojoną cebulę , dodać mięso i razem lekko przesmażyć.Dodać papryki pokrojone w paseczki.Dolać bulion, zamknąć szybkowar i gotować około 20 minut,aż mięso będzie miękkie.Pod koniec gotowania doprawić do smaku.Potrawa ma być pikantna.


Ekstrakt z papryczek tabasco i chili. Wybitnie ostry. Gęsty i bardzo wydajny. Znakomicie wzmacnia smak meksykanskich, fusion oraz drinków typu "wściekły pies"
                                                          

Komentarze