Patelnia Green PAN - testowanie


Dostałam patelnię Green Pan do przetestowania..Mam w domu kilka patelni, ale takiej jeszcze nigdy wcześniej nie używałam...patelnia jest idealna..nie potrzeba tłuszczu do smażenia, nic do niej nie przywiera..jak na razie użyłam jej do kilku potraw..ale jestem naprawdę z niej zadowolona..i dziękuję bardzo, że miałam możliwość przetestowania tej wspaniałej patelni.Polecam, bo naprawdę warto ją kupić.
Teraz zacytuję kilka słów o patelni.
Nowoczesne, ekologiczne i zdrowe patelnie. Wyróżniają się wzornictwem najwyższej jakości, precyzją wykonania i co najważniejsze posiadają naturalną, ceramiczną i nieprzywieralną powłokę, która nawet podczas przegrzania nie wydziela toksycznych oparów. Produkowane są bez użycia PFOA – kwasu perfluorooktanowego, niezwykle szkodliwego dla życia ludzi, zwierząt i przyrody. Związek ten nie ulega rozkładowi i utrzymuje się w środowisku przez setki lat. Jest bardzo trudny do wydalenia z organizmu, określany jako „potencjalnie rakotwórczy dla ludzi" (według EPA – amerykańskiej federalnej Agencji Ochrony Środowiska, stojącej na straży ochrony zdrowia i środowiska). Nie zawierają również PTFE – politetrafluoroetylenu, czyli teflonu, który podczas podgrzewania wydziela toksyczne opary. Uchwyty patelni wykonane są z surowców wtórnych (stal nierdzewna lub ergonomiczne, nienagrzewające się uchwyty), a opakowania z papieru makulaturowego z minimalną ilością druku. Potrawy smażone na patelniach GreenPan pozostają soczyste, kruche i aromatyczne, przy użyciu minimalnej ilość. i tłuszczu, nie przywierają do powierzchni patelni, która jest bardzo łatwa w czyszczeniu. Podczas używania patelni należy pamiętać o delikatnych obchodzeniu się z ceramiczną powłoką. Przydadzą się do tego drewniane sztućce do przekładania lub mieszania oraz miękkie ściereczki do czyszczenia. Nie należy ich myć w zmywarce. 


Zalety patelni:
Nieprzywierająca technologia Thermolon TM ; naturalna, oparta na minerałach powłoka. Nie zawiera żadnych potencjalnie niebezpiecznych substancji; całkowicie wolna od PTFE, nie zawiera oleju silikonowego. Produkowana bez udziału PFOA i nakładana w sposób przyjazny środowisku. Rezultat: o 60% mniejsza emisja CO 2. Żaroodporna nawet w wysokich temperaturach. Jeśli przypadkowo przegrzejesz patelnię, nawet do 450˚C, nie wydzielą się żadne toksyczne opary, a powłoka nie pokryje się pęcherzami ani nie będzie się złuszczać. Zastosowanie aluminium z upcyklingu do produkcji patelni oraz materiałów z upcyklingu do odlania części uchwytów ze stali nierdzewnej. 
Wnętrze produktu pokryte powłoką Thermolon TM pozwala na perfekcyjne rozłożenie ciepła, co z kolei powoduje, że potrawy są ugotowane równomiernie i świetnie wysmażone. Nowoczesny wzór sprzętów kuchennych ułatwia czyszczenie. Eleganckie uchwyty ze stali nierdzewnej wygodne w użyciu. Ciężkie pokrywki ze stali nierdzewnej, by gotowanie było energooszczędne. Powłoka Thermolon TM działa jak izolator, który zatrzymuje ciepło, soczystość potrawy i jej smak. Zachowanie tych właściwości pozwala na przygotowanie doskonałego dania.


Jak do tej pory na patelni Green Pan zrobiłam [przepisy wkrótce] :








Komentarze

  1. posiadam takie i potwierdzam sa bardzo dobre i oczywiście zabieram na wakacje bo jak ja zrobię naleśniki na innej patelni ?? heehee
    Iza

    OdpowiedzUsuń
  2. Kupiłem patelnię green pan. 2 tygodnie było OK, w tej chwili patelnia działa dokładnie w odwrotną stronę. wszystko przywiera i to gorzej niż na żeliwnej zwykłej patelni. Dodam że była właściwie użytkowana. Nie polecam! Zywkła patelnia teflonowa z pewnej szwedzkiej firmy meblowej, po 2 latach sprawuje się lepiej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziwne...moja córka np.dziś na kolację smażyła jajecznicę i było bez problemu..

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.