Przejdź do głównej zawartości
Wątróbka po bolońsku czyli Wątróbkowe fantazje
Wątróbka po bolońsku..pomysł zaczerpnięty z Sosu bolońskiego do makaronu ..prawdę mówiąc miał być makaron z mięsem, ale jak przeczytałam na opakowaniu,że można zrobić z wątróbką postanowiłam spróbować..na zdjęciu może nie wygląda zbyt apetycznie, ale uwierzcie- było smaczne..
- 1 sos italia boloński
- 30 dkg wątróbek drobiowych
- 1 cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki czerwonego wina
- 25 dkg makaronu
Wątróbki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.Dodać wino i dusić do odparowania płynu.Sos przygotować według przepisu na opakowaniu i połączyć z wątróbkami.Gotować razem przez 5 minut.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i podawać z wątróbką.
Przepis dodaję do akcji:
Bardzo ciekawe podejście do wątróbki. Z pewnością była pyszna.
OdpowiedzUsuń