Wątróbka po bolońsku czyli Wątróbkowe fantazje

Wątróbka po bolońsku..pomysł zaczerpnięty z Sosu bolońskiego do makaronu ..prawdę mówiąc miał być makaron z mięsem, ale jak przeczytałam na opakowaniu,że można zrobić z wątróbką postanowiłam spróbować..na zdjęciu może nie wygląda zbyt apetycznie, ale uwierzcie- było smaczne..
  • sos italia boloński
  • 30 dkg wątróbek drobiowych
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki czerwonego wina
  • 25 dkg makaronu 
Wątróbki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.Dodać wino i dusić do odparowania płynu.Sos przygotować według przepisu na opakowaniu i połączyć z wątróbkami.Gotować razem przez 5 minut.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i podawać z wątróbką.


Przepis dodaję do akcji:
                                                           Wątróbkowe fantazje

Komentarze

  1. Bardzo ciekawe podejście do wątróbki. Z pewnością była pyszna.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.