W oryginalnym przepisie na to ciasto powinny być jabłka, a ja dałam dżem ..i nie dałam cukru ..a ciasto wyszło pyszne...
- 6 jajek
- 1,5 szkl.cukru
- 1 szkl.mąki
- 0,5 szkl.mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki wody mineralnej
- budyń waniliowy
- 0,5 l mleka
- 5 łyżek cukru
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 25 dkg masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 5 jabłek [dałam dżem i nie dałam cukru ]
- 5 łyżek cukru
- galaretka brzoskwiniowa
Budyń ugotować na mleku z cukrem, kakao i kawą.Ostudzić.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać masę budyniową i ucierać.
Jabłka obrać, pokroić i przesmażyć z cukrem.Dodać galaretkę [ bez rozrabiania] i wymieszać, odstawić do ostudzenia. Upieczony biszkopt przekroić na połowę.Na jedną część wyłożyć 1/2 masy budyniowej, na to jabłka z galaretką,na to reszta masy budyniowej , przykryć drugą częścią ciasta.Dowolnie udekorować.Odstawić do lodówki.
Czysta rozpusta:))
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne to ciacho
OdpowiedzUsuń