Ciasteczka imbirowe z syropem klonowym



Kuchnia amerykańska po raz kolejny gości w moim domu..tym razem są pyszne ciasteczka z syropem klonowym..a przepis znalazłam w świetnej książeczce, którą wygrałam.Moje ciasteczka piekły się ciut dłużej[ po prostu nie pilnowałam czasu], ale wyszły bardzo smaczne- takie chrupiące..
  • 125 g mąki
  • 125 g cukru pudru [dałam zwykły cukier]
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 2 łyżki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 60 g masła
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
W misce wymieszać mąkę z cukrem, masłem, imbirem, cynamonem i sodą.Mieszać, aż ciasto będzie grudkowate.Jajko ubić z syropem klonowym i stopniowo dodawać do grudkowej masy, zagniatając.Z ciasta formować małe kulki i układać na papierze do pieczenia w dużych odstępach.Piec w nagrzanym [170 stopni]piekarniku na złoto, ok 10 minut.



Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.