Gołąbki z kaszą gryczaną z grzybami Sys

Jakiś czas temu z firmy Sys dostałam kilka produktów do przetestowania..a wśród tych produktów była kasza gryczana z grzybami..z tej kaszy zrobiłam gołąbki..dla odmiany bez mięsa, bo tylko z kaszą gryczaną z grzybami..pycha ..polecam...
Do garnka wsypać zawartość opakowania kaszy gryczanej z warzywami, łyżeczkę soli oraz wlać 600 ml wody.Dodać 2 łyżeczki masła .Doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Przykryć pokrywką i gotować 15 minut na minimalnym ogniu.Nie odkrywać garnka.Zdjąć z ognia, zamieszać i szczelnie przykryty garnek zostawić w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.Doprawić do smaku.Liście kapusty zblanszować i odciąć zgrubiałą część u nasady liścia.Na każdy liść nałożyć farsz i zawijać gołąbki.Ułożyć w naczyniu do zapiekania, podlać bulionem, dodać koncentrat i gotować lub piec.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.