Parę dni temu dostałam do przetestowania makaron Międzybrodzki ..Jedną paczkę [niecałą] zużyłam do rosołu..Makaron Międzybrodzki 5 jajeczny składa się z mąki makaronowej pszennej, mąki semoliny z pszenicy durum , 5 świeżych jaj,wody i przyprawy kurkumy.Makaron podczas gotowania zwiększa dwukrotnie objętość, zachowuje kształt i co najważniejsze nie skleja się..polecam..A teraz zapraszam na zupkę.Co prawda moja zupka ugotowana była tylko na porcji rosołowej , ale była smaczna.
- porcja rosołowa
- 2 marchewki
- 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej
- 1 por [biała część]
- sól
- liście laurowe
- ziele angielskie
- makaron
Moja starsza córka uwielbia pomidorówkę, więc jest i pomidorowa, wystarczy tylko dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę.
nie znam tego makaronu, ale skoro dobry :)
OdpowiedzUsuńJa tez tego makaronu nie znałam wcześniej , a jest dobry..mam jeszcze jedną paczkę do przetestowania..
Usuń