Chociaż to nie pora na świeże grzyby zapraszam na pyszne kotleciki z grzybów [ mrożonych]..i jak to u mnie czasem bywa nie zdążyłam zrobić zdjęcia z efektu końcowego..
- 50 dag grzybów leśnych (podgrzybki, prawdziwki)
- 1 cebula
- 1 jajko
- tarta bułka
- sól, pieprz
- ziarenka smaku
Grzyby mrożone zalać zimną wodą lekko osoloną i zagotować,następnie grzyby odcedzić, ostudzić.Zmielić je przez maszynkę.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie.Dodać do grzybów,dodać jajko ,przyprawy,trochę bułki tartej i wymieszać.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Przepis dodaję do akcji Klopsiki i pulpety.
mrożonych niestety nie mam, ale z chęcia spróbuję takich kotletów jak owe grzyby zdobędę :)
OdpowiedzUsuń