Zupa pieczarkowa z ryżem i ziemniakami

Pieczarki umyć i pokroić w paseczki, marchewkę zetrzeć na tarce.Cebulkę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na maśle, dodać pieczarki i marchewkę i chwilkę razem poddusić.Ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucić do garnka zalać wodą , dodać ryż, kostkę bulionową i przyprawy oraz pieczarki z cebulką i marchewką.Gotować do miękkości ziemniaków.Dodać śmietanę , koperek i doprawić do smaku.
Przepis dodaję do akcji Pieczarkowy tydzień 2012.

Pieczarkowy Tydzień 2012

Komentarze

  1. Bożenko a ja dziękuję Ci za bardzo aktywny udział, wszystkie zgłoszone przez Ciebie dania są ciekawe. Przyznam się szczerze, że pieczarkowej z ryżem jeszcze nie jadłam, dla mnie nowość do wypróbowania. Dodaj wpis na agregatorach kulinarnych ;)
    Pozdrawiam
    Ania

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja dziękuję za taką akcję, a zupka naprawdę jest smaczna.polecam...ugotowałam dzisiaj duży garnek i już śladu po niej nie ma..Dodałam już wpisy..przedtem zabrakło czasu..musiałam iść do pracy..

      Usuń
  2. Całkiem przyzwoity przepis, mi i żonie smakowało bardzo :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.