Gulasz z indyka i pieczarek

Pyszny gulasz..
  • 75 dkg  mięsa gulaszowego z indyka
  • 50 dkg  pieczarek
  • 2 cebule
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • ziarenka smaku Winiary
  • śmietana

Mięso skropić sokiem z cytryny , przyprawić . Odstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Pieczarki umyć i pokoić na ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, następnie dodać mięso i obsmażyć na złoto. Dodać pieczarki,  wymieszać i chwilkę podsmażyć i dusić do miękkości. Do sosu dodać śmietanę i doprawić do smaku.Podawać najlepiej z ryżem.
Przepis dodaję do akcji Pieczarkowy tydzień 2012.
Pieczarkowy Tydzień 2012

Komentarze

  1. Mniam, fajne lekkie i dietetyczne danie z wykorzystaniem pieczarek!

    OdpowiedzUsuń
  2. nie lubie ale bardzo smacznie wyglada!

    zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  3. Gulasz zapowiada się pysznie zaraz pobiegnę do mojego Lidla po indyka i śmietanę pilos i wyczaruję takie danko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fajnie,że przepis się spodobał..i daj znać, jak zrobisz ..

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.