Przejdź do głównej zawartości
Kotlety z wątróbki i pieczarek
Moja sąsiadka często je robi..postanowiłam spróbować i ja..
- 50 dkg wątróbek drobiowych
- 30 dkg pieczarek
- 1 cebula
- 4 łyżki mąki
- 2 jajka
- sól, pieprz, vegeta
Wątróbkę oczyścić z błonek, umyć i pokroić w drobniutką kosteczkę, cebulę także pokroić w drobna kostkę [ ja użyłam blendera].Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami i dodać do wątróbki.Dodać również jajka i mąkę. Doprawić i wymieszać.Łyżką nabierać porcje ciasta i smażyć na rozgrzanym oleju.Osączyć na papierowym ręczniku.
Przepis dodaję do akcji Pieczarkowy tydzień 2012 i Klopsiki i pulpety.
Bardzo ciekawy przepis!
OdpowiedzUsuńDziękuję..
UsuńCos nowego dla mnie, bardzo fajny pomysł godny wypróbowania :-)
OdpowiedzUsuńJa robiłam je pierwszy raz ..lubię próbować nowych przepisów.
UsuńCiekawy przepis! Prosze tylko o dodanie bannerka w poscie, bym mogla zaakceptowac wpis.
OdpowiedzUsuńDziękuję..banerek dodałam , pytałam wcześniej , czy mogę dodać wpis do akcji, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi..więc nie wiedziałam czy mam wstawiac baner..
Usuń