Przejdź do głównej zawartości
Kapusta z zielonym groszkiem
Kapusta z zielonym groszkiem....trochę dziwne połączenie, ale wyszło smaczne danie..
- 1 mała główka kapusty
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- 25 dkg kiełbasy
- sol, pieprz, vegeta, listek , ziele
Kapustę drobno poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości kapusty. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć, kiełbasę pokroić też w kostkę , dodać do cebuli i razem podsmażyć.Groszek osączyć na sicie, dodać do miękkiej kapusty, dodać również kiełbasę z cebulką,koncentrat pomidorowy i doprawić.Wymieszać i chwilkę razem poddusić.
Bożenko ale masz wyobraźnie:)) nie pomyślałabym o takim połączeniu.
OdpowiedzUsuńCzasem trzeba eksperymentować..
UsuńDa się to zjeść? Ktoś próbował może?
OdpowiedzUsuń