Drobiowe kąski z piersi kurczaka


Pyszne kawałki piersi w cieście... a do tego sosik..i tylko zajadać się..
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • sól, vegeta
  • 2 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki sody


Pierś z kurczaka zalać zimną wodą, dodać vegetę, sól, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut na średnim ogniu ( mięso powinno być lekko twarde). Wyjąć, a gdy  przestygnie pokroić  na niewielkie kawałki. Jajka rozkłócić, wymieszać z mąką i mlekiem, dodać sodę i vegetę. [ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany].Kawałki mięsa zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni głęboki olej. Smażyć na złocisty kolor ze wszystkich stron.

Podawać np. z  sosem majonezowym z czosnkiem lub sosem musztardowym. 


                                       


Przepis dodaję do akcji Kurczak i spółka.




Kurczak i spółka

Komentarze