Pyszne kawałki piersi w cieście... a do tego sosik..i tylko zajadać się..
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- sól, vegeta
- 2 jajka
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. mleka
- 2 łyżeczki sody
Pierś z kurczaka zalać zimną wodą, dodać vegetę, sól, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut na średnim ogniu ( mięso powinno być lekko twarde). Wyjąć, a gdy przestygnie pokroić na niewielkie kawałki. Jajka rozkłócić, wymieszać z mąką i mlekiem, dodać sodę i vegetę. [ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany].Kawałki mięsa zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni głęboki olej. Smażyć na złocisty kolor ze wszystkich stron.
Podawać np. z sosem majonezowym z czosnkiem lub sosem musztardowym.
Przepis dodaję do akcji Kurczak i spółka.
Przepis dodaję do akcji Kurczak i spółka.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.