- 30 dkg mąki
- 20 dkg cukru pudru
- 1/2 kostki masła
- 1/2 szkl.mleka
- cukier waniliowy
- szczypta soli
- 1,5 czekolady
- 1 łyżka masła
Masło utrzeć na puszysta masę, dodać mleko i cukier oraz przesianą mąkę, cukier waniliowy i sól.Wymieszać.Cienką warstwę ciasta wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę.Piec około 10 minut w temp .200 stopni.Gorące ciasto pokroić na kwadraciki. Rozpuścić czekoladę, wmieszać 1 łyżkę masła.Boki pokrojonych ciastek zanurzać w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia.
Ciasteczka przechowywac w chłodnym miejscu.
ale śliczne i przepis świetny
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podobają te ciasteczka :-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne ciasteczka.
OdpowiedzUsuńi czekoladowo i pysznie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie. Pewnie są bardzo chrupiące. Kojarzą mi się z ciasteczkami, które u nas w Polsce chyba rzadko można spotkać, a które uwielbiam. Najczęściej spotykałam je w paczkach z mieszanką ciastek i to niestety z zagranicy. A tutaj proszę. Mogę je zrobić sama :) Bardzo dziękuję za przepis.
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa..
OdpowiedzUsuń