Żołądki z kaszą gryczaną firmy Sys

Parę dni temu dostałam kilka produktów SyS do przetestowania..Na pierwszy rzut "poszła" kasza gryczana z warzywami a do tego były żołądki drobiowe...Polecam...pycha..Na opakowaniu podane są dwa sposoby przyrządzania kaszy..jedno według Babci Zosi- gotowanie kaszy w sposób tradycyjny - w garnku, i drugi sposób według wnuka- w mikrofalówce..Ja ugotowałam normalnie w garnku..
Żołądki pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju,dodać cebulkę i zeszklić dodać pokrojone żołądki i przesmażyć.Doprawić do smaku , wlać wodę i gotować do miękkości żołądków.Dodać śmietanę i chwilkę razem podgotować.

Do garnka wsypać zawartość opakowania kaszy gryczanej z warzywami, łyżeczkę soli oraz wlać 600 ml wody.Dodać 2 łyżeczki masła .Doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Przykryć pokrywką i gotować 15 minut na minimalnym ogniu.Nie odkrywać garnka.Zdjąć z ognia, zamieszać i szczelnie przykryty garnek zostawić w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.Doprawić do smaku.Wyłożyć na talerz i polać sosem z żołądkami.





Komentarze