Ryba duszona z marchewką

Taką rybkę szybko się robi..ja popełniłam tylko drobny błąd..marchew starłam na  ciut innej tarce ..niby oczka dość grube, ale jak się udusiło nie wyglądało zbyt pięknie i na drugi raz zetrę na tarce o grubych oczkach.


  • 0,5 kg mrożonego fileta z ryby
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1  mały koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz 
  • ocet winny
  • ostra papryka
Cebule i czosnek obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju.Włożyć zamrożoną rybę, chwilę podsmażyć.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach..Dodać do ryby i dusić do miękkości ryby.Pod koniec duszenia dodać sól, pieprz, paprykę i ocet winny oraz koncentrat pomidorowy.Całość delikatnie wymieszać.
Przepis dodaję do konkursu : Mistrzowie patelni
Kuchenne połowy, czyli rybne specjały.

Komentarze