Przejdź do głównej zawartości
Czekoladki z nadzieniem kokosowym- pycha..
- 120 g czekolady
- 25 g wiórków kokosowych
- 70 g białej czekolady
- 30 ml śmietanki 30 %
Roztopioną czekoladą [ w kąpieli wodnej] wysmarować ścianki silikonowych foremek i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu czynność powtórzyć.Białą czekoladę razem ze śmietanką rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać wiórki i wymieszać. Czekoladowe korpusy wypełnić nadzieniem, zostawiając ok. 1mm u góry i zalać resztą czekolady. Ponownie wstawić do lodówki.
jak słyszę kokos, dwa razy nie trzeba mnie namawiać
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie czekoladki, kokos mniam :)
OdpowiedzUsuńJakie piękne! Niewiarygodne że 'home made'. Wyobrażam sobie jak musi smakować to połączenie :)
OdpowiedzUsuńJakie ładne i kuszące;)
OdpowiedzUsuńOj,jakie one są śliczne! Z kokosem smakują obłędnie takie czekoladki. Ja się jeszcze boję robić te maleństwa, ale formę mam, to chyba czas spróbować:)
OdpowiedzUsuńoch pyszności chyba :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam czekoladki pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuń