Biszkopt przekładany


Miało być co innego , a wyszło takie oto ciasto..

  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki 
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek cukru
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 kg jabłek [ ja użyłam dżemu z dyni]
  • 1 budyń
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijając. Dodawać stopniowo żółtka i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać.Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 45 minut (do tzw. suchego patyczka).Jabłka obrać i pokroić, prażyć w garnku z 3 łyżkami wody.Budyń rozrobić w 1/2 szkl. wody i wlać do jabłek . Zagotować , ciągle mieszając.Ostudzony biszkopt przekroić na połowę, wyłożyć masę z budyniem i dowolnie udekorować.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.