Przejdź do głównej zawartości
Zrazy - bardzo smaczne....
- 80 dag mięsa wieprzowego [ schabu, szynki lub polędwicy]
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól, pieprz
- 2 marchewki
- ogórek kiszony
- kawałek boczku
- musztarda
Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. Marchewkę , szynkę lub boczek oraz ogórek pokroić w paski. Mięso posmarować musztardą, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej, lekko podsmażyć.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec.Można również ugotować.
pyszne roladki :-) mam pytanie, dokładniej jakieś części wieprzowiny użyłaś ?
OdpowiedzUsuńPyza - dziękuję..ja użyłam polędwicy...
OdpowiedzUsuńJa nigdy nie robiłam ani wieprzowych ani wołowych, ale wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Uwielbiam zrazy. Muszę zrobić, bo mi na nie apetytu narobiłaś:)
OdpowiedzUsuńWieki nie robiłam zrazów. Mogę, mogę splagiatować?
OdpowiedzUsuń:))
Andzia-35 -dziękuje i również pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńAciri- no to musisz zrobić...
Potrawa- możesz, możesz...