Zrazy wieprzowe


Zrazy - bardzo smaczne....
  • 80 dag mięsa wieprzowego [ schabu, szynki lub polędwicy]
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz 
  • 2 marchewki 
  • ogórek kiszony
  • kawałek boczku 
  • musztarda

Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. Marchewkę , szynkę lub boczek oraz ogórek pokroić w paski. Mięso posmarować musztardą, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.Panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej, lekko podsmażyć.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec.Można również ugotować.

Komentarze

  1. pyszne roladki :-) mam pytanie, dokładniej jakieś części wieprzowiny użyłaś ?

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyza - dziękuję..ja użyłam polędwicy...

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nigdy nie robiłam ani wieprzowych ani wołowych, ale wyglądają przepysznie!
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam zrazy. Muszę zrobić, bo mi na nie apetytu narobiłaś:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wieki nie robiłam zrazów. Mogę, mogę splagiatować?
    :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Andzia-35 -dziękuje i również pozdrawiam.

    Aciri- no to musisz zrobić...

    Potrawa- możesz, możesz...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.