Przejdź do głównej zawartości
Schabowy z marchewką i majonezem
Tak pyszne kotleciki...że tylko z jednego udał się zrobić zdjęcie...
- schab
- starta marchew
- pieczarki
- cebula
- majonez
- sól, pieprz
Cebulę z pieczarkami podsmażyć, doprawić solą i pieprzem.Schab pokroić na plastry i lekko rozbić, posypać solą i pieprzem, na to położyć podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew ,a na tym wszystkim rozsmarować majonez . Włożyć do piekarnika w
odkrytym naczyniu żaroodpornym i piec aż do zbrązowienia skórki majonezowej.
Robię podobne, nie dodaję tylko marchewki, a na wierzch dodatkowo ser żółty starty.
OdpowiedzUsuńI najczęściej tak serwuję kotlety z piersi kurczaka:)
Pozdrowienia!
Ciekawe połaczenie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na obiad:-) Podoba mi się dodatek warzyw:-)
OdpowiedzUsuńNie znałam takiego sposobu. Ciekawy przepis.
OdpowiedzUsuńBoskie są. Robiliśmy je... z tą małą uwagą, że dobrze jest pieczarki i marchewkę wymieszać z majonezem jak sałatkę i dopiero nałożyć - wygodniej i szybciej :)
OdpowiedzUsuńKiedyś robiła udka z majonezem ale bez marchewki. Też były pyszne!
OdpowiedzUsuńChyba bardzo pyszne,,ja zrobiłam z filetem z kurczaka,lecz bez marchewki.Super.
OdpowiedzUsuń