Schabowy z marchewką i majonezem


Tak pyszne kotleciki...że tylko z jednego udał się zrobić zdjęcie...

  •  schab
  • starta marchew
  • pieczarki
  • cebula
  • majonez 
  • sól, pieprz
Cebulę z pieczarkami podsmażyć, doprawić solą i pieprzem.Schab pokroić na plastry i lekko rozbić, posypać solą i pieprzem, na to położyć podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew ,a na tym wszystkim rozsmarować majonez . Włożyć do piekarnika w
odkrytym naczyniu żaroodpornym i piec aż do zbrązowienia skórki majonezowej.

Komentarze

  1. Robię podobne, nie dodaję tylko marchewki, a na wierzch dodatkowo ser żółty starty.
    I najczęściej tak serwuję kotlety z piersi kurczaka:)
    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł na obiad:-) Podoba mi się dodatek warzyw:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie znałam takiego sposobu. Ciekawy przepis.

    OdpowiedzUsuń
  4. Boskie są. Robiliśmy je... z tą małą uwagą, że dobrze jest pieczarki i marchewkę wymieszać z majonezem jak sałatkę i dopiero nałożyć - wygodniej i szybciej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś robiła udka z majonezem ale bez marchewki. Też były pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  6. Chyba bardzo pyszne,,ja zrobiłam z filetem z kurczaka,lecz bez marchewki.Super.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.