Schab po włościańsku



Danie jednogarnkowe...przepis z jakiejś gazetki , ale ja troszkę zmieniłam..

  • 0,5 kg schabu
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 0,5 kg marchewki 
  • 3 cebule
  • 0,5 kg pieczarek
  • 0,5 l rosołu[ może być z kostki]
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
Schab pokroić [ jak na kotlety schabowe], lekko rozbić.Posypać solą i pieprzem, obsmażyć na tłuszczu z obu stron.Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule można również zetrzeć na tarce kub pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki.W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami:ziemniaki, podsmażone kotlety, marchew, pieczarki i cebula.Całość zalewamy rosołem wymieszanym z koncentratem pomidorowym.Pieczemy około 45 minut.

Komentarze

  1. Uwielbiam dania jednogarnkowe, a to danie idea;nie pasuje na te chłodne dni które nastały :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.