Kulki ryżowe w chrupiącej panierce


Kulki ryżowe w panierce...jako dodatek  np.do sosu mięsnego...pieczarkowego...

  • 3 woreczki ryżu
  • 150 g startego żółtego sera
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
Do gotującej się wody wrzucić zamknięte torebki ryżu, gotować na wolnym ogniu około 18 minut. Ugotowany ciepły ryż wymieszać z serem żółtym.Doprawić solą , pieprzem.Formować kulki , obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć z każdej strony.


Komentarze

  1. Fajne kulki. Mój Olek zobaczył i spytał czy zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam je, często goszczą na moim stole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja robię klasyczne Arancini , czyli kulki nadziewam mięsem , lub warzywami wariant wegetariański . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Moją wersję robię troszkę inaczej tzn. ryż gotuję w sosie pomidorowym może być też z mięsem mielonym i faszeruję kawałeczkiem żółtego sera. Twoja wygląda równie dobrze.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.