Przejdź do głównej zawartości
Kulki ryżowe w chrupiącej panierce
Kulki ryżowe w panierce...jako dodatek np.do sosu mięsnego...pieczarkowego...
- 3 woreczki ryżu
- 150 g startego żółtego sera
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól,pieprz
Do gotującej się wody wrzucić zamknięte torebki ryżu, gotować na wolnym ogniu około 18 minut. Ugotowany ciepły ryż wymieszać z serem żółtym.Doprawić solą , pieprzem.Formować kulki , obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć z każdej strony.
Fajne kulki. Mój Olek zobaczył i spytał czy zrobię:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je, często goszczą na moim stole :)
OdpowiedzUsuńJa robię klasyczne Arancini , czyli kulki nadziewam mięsem , lub warzywami wariant wegetariański . Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńŚwietne!
OdpowiedzUsuńMoją wersję robię troszkę inaczej tzn. ryż gotuję w sosie pomidorowym może być też z mięsem mielonym i faszeruję kawałeczkiem żółtego sera. Twoja wygląda równie dobrze.
OdpowiedzUsuń