Warzywa na zimę

Mam już takie mrożonki a teraz pora na warzywa , które zimą przydadzą się na pewno jako dodatek do zup itd





















  • kalafior
  • marchewka
  • fasolka szparagowa
Warzywa umyć i zblanszować.[ja do blanszowania użyłam starego sokownika ]Zostawić do wystygnięcia  i włożyć np .do torebek i do zamrażarki.

Komentarze

  1. Ja narobiłam zapasy z mrożonych owoców, bo te są dla mnie najcenniejsze. Dla warzyw niestety nie zostało mi miejsca :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Russkaya- dziękuję...

    Grażyna- ja mam w zamrażarce też i owoce-jeszcze muszę nazbierać malin i zamrozić..no i dynia jeszcze rośnie na działce..

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.