Surówka z kapusty czerwonej


Surówka z czerwonej kapusty...

  • 0,5 główki czerwonej kapusty
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oleju 
  • sól do smaku
Kapustę drobno poszatkować, ugotować w dużej ilości wody, do miękkości (około 2 minut od momentu zagotowania). Odcedzić, natychmiast skropić i wymieszać z sokiem z cytryny.Cebulę drobno posiekać w kosteczkę. Cebulę dodać do kapusty, wymieszać z olejem, doprawić solą.

Komentarze

  1. Robię podobną, ale dodaję jeszcze jabłko starte na tarce o grubych oczkach.

    OdpowiedzUsuń
  2. Często robię czerwoną kapustę w podobny sposób. Wszystkie składniki identyczne, dodaję jeszcze tylko 20-30 dkg usmażonych na maśle pieczarek. Doskonale komponują się z kapustą i wzmacniają jej smak. Polecam spróbować.

    Aha, jeszcze jedno. Surówka to to nie jest, bo kapusta jest gotowana :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.