Pieczarki nadziewane


Bardzo smaczne...

  • 50 dkg pieczarek
  • 2  jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 cebula
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 20 dkg wędliny drobiowej
 Trzonki pieczarek oddzielić od kapeluszy i drobno posiekać [ oczywiście trzonki] .Podsmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulką.Doprawić i dodać drobno pokrojona wędlinę, wymieszać , farsz włożyć w kapelusze pieczarek.Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej  i smażyć z każdej strony na gorącym oleju. 

Komentarze

  1. W pierwszej chwili Bożenko myślałam że to kotleciki, a tu taka niespodzianka :)
    Apetytu mi narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo, wspaniałe smakołyki - faszerowane pieczarki to fantastyczny imprezowy smakołyk :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Grażynko - prawdę mówiąc to wyglądają jak kotleciki...

    Arven-dziękuję..

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają pysznie i są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Są przepyszne ;P dla moich gości jaroszy robiłam bez mięsa-byli zachwyceni.Smakowało.

    OdpowiedzUsuń
  6. Dana. Myślę że będą bardzo pyszne . Na pewno zrobię.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.