Cukier waniliowy


Cukier waniliowy zrobiony w domu....

  • 0,5 kg drobnego cukru
  • 3- 4 laski wanilii
Cukier wsypać do szczelnego pojemnika. Laski wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem. Puste laski wanilii przeciąć na 2 - 3 części, i wymieszać z cukrem. Przełożyć do zamykanego pojemnika lub słoika . Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach. 
Przepis dodaję do akcji  Domowy wyrób.

Komentarze

  1. Uwielbiam uwalniający się zapach po otwarciu słoiczka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kuchenne fascynacje- ja też.. cukier waniliowy kupowany w sklepie jest prawie bezzapachowy...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.