Bigosik z kabaczka lub cukinii


    Bigosik albo leczo ..jak zwał tak zwał.. ważne ,że danie jest smaczne...Polecam również przepis na bigos WINIARY.

  • 1 kg kabaczka lub cukinii
  • 2  cebule
  • 2 papryki [czerwona i żółta]
  • 50 dkg  kiełbasy
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy
  • ziela angielskie
  • 1 /2 szkl. wody
  • sól / pieprz
  • szczypta cukru
Kabaczka  pokroić  w kostkę, ,cebulę, kiełbasę oraz boczek w kostkę , paprykę w paski .Podsmażyć na oleju [najlepiej w głębokiej patelni]  boczek i kolejno dodawać kiełbasę, paprykę oraz cebulę.Kiedy cebula się zeszkli dodać kabaczka, ziele angielskie, liście laurowe i podlać wodą,dodać koncentrat pomidorowy i dusić do miękkości kabaczka.
Przepis dodaję do akcji Warzywa psiankowate i Paprykujemy 2 oraz Cukinia 2011.

    Komentarze

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
    Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.