Makaron ze schabem


Zostało mi trochę pieczarek i zastanawiałam się co z nimi  zrobić..No i proszę oto zapiekanka...


  • 30 dkg makaronu [ świderki, kolanka lub rurki]
  • 2 papryki- zielona i czerwona [ u mnie 2 czerwone]
  • 15 dkg pieczarek
  • 20 dkg schabu
  • 1 cebula
  •  sól. pieprz
  • 1 łyżka oleju
Makron ugotować na pól miękko, ostudzić.Pieczarki umyć , pokroić w paseczki i podsmażyć na połowie oleju.Paprykę umyć, wyciąć  gniazda nasienne, pokroić  w paski, dodać do pieczarek.Schab pokroić w paski, cebulę obrać i razem podsmażyć na pozostałym oleju.Wymieszać  wszystkie składniki i wyłożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem.Można posypać tartym serem żółtym.Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Przepis dodaję do akcji Warzywa psiankowate.

Komentarze