Karkówka w sosie ketchupowym


 Taka karkówka jest bardzo smaczna..no i co najważniejsze szybko ja się robi...Wystarczy wieczorem  mięsko przyszykować a na drugi dzień podsmażyć , zalać zalewą i czekać aż się upiecze...

  • 1 kg karkówki
  • 6-8 ząbków czosnku
  •  2 cebule
  • vegeta

  • 1 szkl. łagodnego ketchupu
  • 2 łyżki octu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki chili
  • sól,pieprz
Karkówkę pokroić na plastry, oprószyć vegetą.Czosnek pokroić na plasterki i ułożyc na mięsie, włożyć na noc do lodówki .Na drugi dzień karkówkę podsmażyć [ bez czosnku] .Składniki zalewy wymieszać i zalać mięso.Ułożyć plastry cebuli i piec pod przykryciem [ do miękkości mięsa].

Komentarze