Taka karkówka jest bardzo smaczna..no i co najważniejsze szybko ja się robi...Wystarczy wieczorem mięsko przyszykować a na drugi dzień podsmażyć , zalać zalewą i czekać aż się upiecze...
- 1 kg karkówki
- 6-8 ząbków czosnku
- 2 cebule
- vegeta
- 1 szkl. łagodnego ketchupu
- 2 łyżki octu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 łyżeczki chili
- sól,pieprz
Karkówkę pokroić na plastry, oprószyć vegetą.Czosnek pokroić na plasterki i ułożyc na mięsie, włożyć na noc do lodówki .Na drugi dzień karkówkę podsmażyć [ bez czosnku] .Składniki zalewy wymieszać i zalać mięso.Ułożyć plastry cebuli i piec pod przykryciem [ do miękkości mięsa].
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.