Ciasto z kisielem i jabłkami


Bardzo szybko się robi to ciasto i na dodatek jest pyszne..Takie ciasto można upiec i bez jabłek , ale z jabłkami jest smaczniejsze.
  • 4 jajka
  • 0,5 szkl. oleju
  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 kisiel
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisiel.Wszystko razem wymieszać. Wylać na blachę, ułożyć obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka.Upiec. Posypać cukrem pudrem.
Przepis dodaję do akcji Owocowe szaleństwo i Sezon na jabłka 2.

Komentarze

  1. ja często z kisielem robię tak, że robię normalne ciasto, później jabłka, a na wierzch ubitą pianę plus jakiś kolorowy kisiel, super to później wygląda. Zrobię jak będę mieć troszkę czasu i zamieszczę na blogu to dam znać.
    pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny prosty przepis na ciasto, miałam ochotę je zrobić,tyle że nie podałaś w jakiej temperaturze piec i przez ile minut:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam i jest na prawdę smaczne i proste- piekłam w temp. 180 stopni, dość długo to zajęło ale to przez mój piekarnik, który notorycznie nie dopieka.

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepraszam a co z tym olejem zrobić???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olej dodać do ubitych jajek z cukrem.

      Usuń
  5. mamy nadzieje , że będzie dobre -zrobimy mamie niespodziankę-pozdrawiamy Maksio ,Janek ,Antek i Julia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też mam nadzieję , że będzie smakowała niespodzianka...pozdrawiam również..

      Usuń
  6. a ja mam jeszcze takie pytanko bo rzadko się zdarza że ktoś podaje tego typu informacje...przepis na to ciasto jest na blachę o jakich wymiarach??? bo to bardzo ważne. pozdrawiam :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No tak..wymiarów blaszki brak..ja czasem piekę nawet w tortownicy..a co do wielkości blaszki..to wedle potrzeb..w mniejszej blaszce ciasto będzie wyższe, a w większej niższe..

      Usuń
  7. dobrze rozumiem że kisiel w proszku? czy ma być ugotowany?

    OdpowiedzUsuń
  8. A jaki kisiel?

    OdpowiedzUsuń
  9. a ile sie go piecze ?
    Bo właśnie zrobiłam i wsadziłam do piekarnika

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepraszam, że dopiero odpisuję...każdy piekarnik piecze inaczej i najlepiej sprawdzic patyczkiem.

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.