Przejdź do głównej zawartości
Placki z kiszoną kapustą.
- 25 dag kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 1 szkl. mleka
- 1 szkl. mąki
- 1 jajko
- sól, pieprz
- ostra papryka
Kapustę dobrze odcisnąć, pokroić i ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości.Lekko przestudzić.Cebulkę podsmażyć na złoto.Mleko zmiksować z mąką, jajkiem i przyprawami. Wymieszać z kapustą i cebulka.Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, lekko spłaszczając formować małe placuszki. Smażyć z obu stron na złoto.
nigdy takich nie jadłam ale lubie kapustkę:)zachęcające:)kradnę jeden..
OdpowiedzUsuńTrzcinowisko -proszę bardzo nawet dwa...
OdpowiedzUsuńzaintrygowaly mnie - bede musiala spróbować
OdpowiedzUsuń