Placki z kiszoną kapustą

Placki z kiszoną kapustą.
  • 25 dag kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 szkl. mleka
  • 1 szkl. mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • ostra papryka
Kapustę dobrze odcisnąć, pokroić i ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości.Lekko przestudzić.Cebulkę podsmażyć na złoto.Mleko zmiksować z mąką, jajkiem i przyprawami. Wymieszać z kapustą i cebulka.Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, lekko spłaszczając formować małe placuszki. Smażyć z obu stron na złoto.

Komentarze

  1. nigdy takich nie jadłam ale lubie kapustkę:)zachęcające:)kradnę jeden..

    OdpowiedzUsuń
  2. Trzcinowisko -proszę bardzo nawet dwa...

    OdpowiedzUsuń
  3. zaintrygowaly mnie - bede musiala spróbować

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.