Lays stix


Były chipsy ziemniaczane, a tym razem lays stix też własnej roboty.Robi je się tak samo jak chipsy tylko kroi się inaczej.

  • ziemniaki 
  • olej 
  • sól
Ziemniaki obrać i pokroić najlepiej specjalnym nożykiem na bardzo cienkie paseczki. Partiami wrzucać na rozgrzany olej .Smażyć aż będą złote, wyjąć i osuszyć na papierowym ręczniku. Oprószyć solą lub innymi przyprawami według swoich upodobań.


Komentarze

  1. pyszny pomysł na przekąskę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale cienkie jak te w sklepie..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zgadzam sie z tym ...

      Usuń
    2. ale jak zrobic takie jak makaron...

      Usuń
  3. ale jak zrobić ketchupowe?

    OdpowiedzUsuń
  4. ale jak zrobic takie cienkie jak makaron ...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.