Kotlety rybne

Dzisiaj piątek i miała być ryba , ale są kotlety[oczywiście rybne].
  • 80 dkg filetów z ryby
  • 2 cebulki
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka masła
  •  bułka tarta 
  • sól,pieprz

Cebulkę posiekać i zeszklić na maśle. Filety zemleć , dodać ostudzoną cebulkę, 1 jajko, żółtko i 5 łyżek bułki tartej.Doprawić do smaku i wymieszać.Formować nieduże kotlety i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.Można polać jakimś sosem i podawać np. z taką surówką.

Komentarze

  1. Od dawna chciałam przyrządzić coś obiadowego z rybą, Przepis wygląda znakomicie, z chęcią po niego sięgnę :)

    Nawiasem mówiąc - zainspirowana wspaniałym blogiem postanowiłam nominować go do One Lovely blog award. Więcej o tym na moim blogu: http://domowakawiarnia.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń
  2. w jednej z książek kuchni Tajskiej znalazłam podobny przepis, muszą być pyszne!pozdrawiam Bożenko

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie kotlety rybne to smak mojego dzieciństwa i wakacji u babci ;-) Rzadko już się je spotyka, a szkoda - bo są naprawdę smaczne!

    OdpowiedzUsuń
  4. Moja mama takie robiła, bardzo je lubię! Twoje wyglądają smaczniutko!!
    Pozdrawiam
    Asiek:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ola - dziękuję bardzo za miłe słowa i nominację..

    MałgosiaZ - były pyszne to fakt...Tobie też dziękuję za nominacją [ przez przypadek skasowałam Twój post].Post o wyróżnieniu będzie później- brak czasu na pisanie...

    Arvén- zgadzam się też- to smak dzieciństwa...

    Asiek - dziękuję bardzo i pozdrawiam..

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie spróbowałam po raz pierwszy przygotować takie danie i wyszło znakomicie. :) Dziękuję za przepis, kotlety rybne na pewno od dziś będą często gościć w moim domu.

    OdpowiedzUsuń
  7. Dziekuje bardzo za recepte, zrobilam i smakowaly bardzo pysznie :))) Polecam!!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Witam,Twoje kotleciki zrobiłam tydzień temu i moim dzieciom tak zasmakowały-mężowi też-że dzisiaj też chcą je na obiad.Dzięki.

    OdpowiedzUsuń
  9. Witam!Mam taki sam przepis , tylko że moczę czerstwą bułkę w mleku.Z takiej masy można również zrobić małe pulpeciki w galarecie , oczywiście wcześniej ugotowane w wywarze warzywnym lub też w zalewie octowej.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za podpowiedź..pozdrawiam również..

      Usuń
  10. Anonimowi-dziękuję za miłe komentarze.

    OdpowiedzUsuń
  11. Witam.Dawno nie robiłam pulpetów rybnych-uwielbiam je,a Twoje wyglądają tak apetycznie-ja mam podobny stary przepis Mamy,tylko jeszcze mam w składzie majonez-serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam..ja dawno też nie robiłam..a z majonezem jeszcze nie robiłam.

      Usuń
  12. Od lat mieszkam w hiszpañi i bardzo dlugo szukalam przepisu na kotlety rybne twoj wyglada apetycznie dziekuje.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.