Korniszony

 Sezon ogórkowy w pełni i coś trzeba zrobić z ogórkami..Korniszony są bardzo smaczne, a najlepiej smakują takie malutkie...
  • ogórki
  • marchew
  • chrzan
  • koper
  • ziele angielskie 
  • czosnek
  • gorczyca
  • 5 szkl.wody
  • 1 szkl.octu
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki cukru
Ogórki umyć, ułożyć w słoikach, dodać pokrojoną marchew, czosnek , chrzan , ziele i gorczycę. Wodę z octem , cukrem i solą zagotować , gorącą zalewą zalać ogórki w słoikach . Zakręcić słoiki i postawić do góry dnem do ostygnięcia.
przepis dodaje do Akcji przetwory 2011.

Komentarze

  1. Faktycznie najlepsze są te najmniejsze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O tak :) Najlepsze są takie małe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubie takie chrupiace ogoreczki konserwowe:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aciri-można zrobic i z większych, ale takie małe są najlepsze...

    Paula- wszystko co domowe to najlepsze..

    Tu-tusia- pycha takie małe..

    Aga-bardzo smaczne...zapewne każdy takie lubi...

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja i tak wole kiszone :) Mniam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.