Przejdź do głównej zawartości
Sezon ogórkowy w pełni i coś trzeba zrobić z ogórkami..Korniszony są bardzo smaczne, a najlepiej smakują takie malutkie...
- ogórki
- marchew
- chrzan
- koper
- ziele angielskie
- czosnek
- gorczyca
- 5 szkl.wody
- 1 szkl.octu
- 1 łyżka soli
- 3 łyżki cukru
Ogórki umyć, ułożyć w słoikach, dodać pokrojoną marchew, czosnek , chrzan , ziele i gorczycę. Wodę z octem , cukrem i solą zagotować , gorącą zalewą zalać ogórki w słoikach . Zakręcić słoiki i postawić do góry dnem do ostygnięcia.
przepis dodaje do Akcji przetwory 2011.
Faktycznie najlepsze są te najmniejsze:)
OdpowiedzUsuńdomowe najlepsze :)
OdpowiedzUsuńO tak :) Najlepsze są takie małe :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubie takie chrupiace ogoreczki konserwowe:)
OdpowiedzUsuńAciri-można zrobic i z większych, ale takie małe są najlepsze...
OdpowiedzUsuńPaula- wszystko co domowe to najlepsze..
Tu-tusia- pycha takie małe..
Aga-bardzo smaczne...zapewne każdy takie lubi...
Ja i tak wole kiszone :) Mniam
OdpowiedzUsuń