Flaczki z boczniaka

Flaczki ale z boczniaka i piersi z kurczaka.
  • 25 dag boczniaka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • pół pietruszki
  • kawałeczek  selera
  • pół piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • majeranek
  • 1 kostka bulionu drobiowego 
  • pieprz mielony
  • 1 łyżeczka mąki
  •  liść laurowy
  •  ziele angielskie
  • 0,5 litra wody
  • koperek
 Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Wrzucić pokrojonego w paseczki boczniaka i drobno pokrojona pierś z kurczaka. Smażyć co chwilę mieszając .Marchew, pietruszkę i seler utrzeć na tarce jarzynowej i dodać do boczniaka na patelni . Dusić jeszcze 5 minut . Przełożyć do rondelka . Wlać wodę, dodać resztę przypraw i dusić około 30 minut.Zagęścić mąką i dodać posiekany koper. 
 

Komentarze

  1. Ciekawy przepis - pewnie smakują znakomicie. Zrobię chyba z samych boczniaków :) http://pumba.wlodarczyki.net/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.