Przejdź do głównej zawartości
Flaczki ale z boczniaka i piersi z kurczaka.
- 25 dag boczniaka
- 1 cebula
- 1 marchewka
- pół pietruszki
- kawałeczek selera
- pół piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- majeranek
- 1 kostka bulionu drobiowego
- pieprz mielony
- 1 łyżeczka mąki
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 0,5 litra wody
- koperek
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Wrzucić pokrojonego w paseczki boczniaka i drobno pokrojona pierś z kurczaka. Smażyć co chwilę mieszając .Marchew, pietruszkę i seler utrzeć na tarce jarzynowej i dodać do boczniaka na patelni . Dusić jeszcze 5 minut . Przełożyć do rondelka . Wlać wodę, dodać resztę przypraw i dusić około 30 minut.Zagęścić mąką i dodać posiekany koper.
Ciekawy przepis - pewnie smakują znakomicie. Zrobię chyba z samych boczniaków :) http://pumba.wlodarczyki.net/
OdpowiedzUsuń