Ogórki z czosnkiem II


Kolejny przepis na ogórki z czosnkiem...

  • 4 kg ogórków
  • 6 ząbków czosnku (przeciśniętego przez praskę)
  • 1szkl. cukru
  • 1 niepełna szkl.octu
  • 1 szkl.oleju (200 ml)
  • 3 łyżki soli
Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Odstawić na 1-2 godz. Wkładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 10-15 minut.
Przepis dodaję do Akcji przetwory 2011.

Komentarze

  1. Brak tylko pieprzu, można dodać troche marchewki, pietruszki a nawet cebuli i papryki, polecam tagrze wrzucić do środka jedną mało papryczke chili jeżeli ktoś lubi na ostro

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.