Aromatyczne kotlety


Coś na obiad - prosto , szybko i smacznie..

  • 0,6 kg schabu
  • 1 cebula
  • 1 szkl.kwaśnej śmietany
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól.pieprz
  • 3-4 łyżki oleju
  • natka pietruszki lub koperku
Mięso pokroić na plastry i jak na schabowe [ można trochę rozbić młotkiem] , obłożyć plastrami cebuli, posypać natką , polać olejem , posypać  pieprzem i wstawić do lodówki na około godzinę.Rozgrzać patelnię , ułożyć kotlety , ale bez cebuli [cebula jeszcze się przyda] ,smażyć około 4 minut, oprószyć solą i przewrócić na druga stronę.Dodać cebulę i smażyć 2 minuty.Przygotować sos: do śmietany dodać rozgnieciony czosnek i wlać do kotletów .Zagotować.

Komentarze