Przejdź do głównej zawartości
Zrazy nadziewane kapustą pekińską
Zrazy nadziewane kapustą pekińską, bardzo smaczne...
- 1/2 kg schabu lub polędwicy
- sól
- pieprz
- bułka tarta do panierki
- 2-3 jajka
- 1 mała kapusta pekińska
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- 1 łyżka gęstej śmietany
- olej do smażenia
Schab pokroić na plastry, cienko rozbić.Posolić, posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej i w roztrzepanym jajku.Smażyć na złoty kolor na oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.
coś dla odmiany, muszę zrobić dla mężusia
OdpowiedzUsuń