Zrazy nadziewane kapustą pekińską

 Zrazy nadziewane kapustą pekińską, bardzo smaczne...
  • 1/2 kg schabu lub polędwicy
  • sól 
  • pieprz
  • bułka tarta do panierki
  • 2-3 jajka
  •  1 mała kapusta pekińska 
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka 
  • 1  łyżka gęstej śmietany
  • olej do smażenia  
Schab  pokroić na plastry, cienko rozbić.Posolić,  posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.Kapustę pekińską cienko pokroić,  lekko posolić, posypać pieprzem.Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej i w roztrzepanym jajku.Smażyć na złoty kolor na oleju,  na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.