Parówka w kapuście zawjana w mięso

Dla odmiany coś innego..
  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • cebula
  • kilka liści ugotowanej kapusty
  • 4 parówki
  • bułka tarta

Mięso mielone wymieszać  z jajami i przyprawami .Kawałki parówki zawinąć w kawałek kapusty jak gołąbek Z mięsa mielonego uformować placek i ułożyć na nim zawiniętą parówkę.Uformować kotlet ,obtaczać w bułce tartej i usmażyć.


Komentarze

  1. Jakie fajne kotleciki:) Wygladają pysznie i kolorowo! Pozdrawiam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajna alternatywa dla zwykłych "oklepanych" mielonych ;P

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.