- 3 spore banany
- 1 opakowanie okrągłych malutkich biszkoptów
- 15 dkg czekolady gorzkiej
- 9 dkg margaryny (najlepsza Planta)
Banany obrać ze skóry i pokroić w plastry ( najlepiej około 0,5 cm grubości). Biszkopty przełożyć bananami. Rozpuścić, najlepiej w mikrofali margarynę Plantę, następnie pokruszyć do niej czekoladę i ponownie rozpuścić w kuchence. W ciepłej polewie zanurzać biszkopty przełożone bananami i układać je na deseczce wyłożonej folią aluminiową lub papierem pergaminowym. Pozostawić do zastygnięcia. Biszkopty najlepiej nabijać na wykałaczkę i przy jej pomocy zanurzać w polewie.
Ja bym mimo wszystko z masłem spróbowała:) Wyglądają bardzo intrygująco:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie kupiłam banany i zastanawiałam się co z nimi zrobić. Chciałam połaczyć je z czekoladą. Przepis zabieram ze sobą bo wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, i co najważniejsze dla mnie - bez pieczenia:) chyba też spróbuję to zrobić:)
OdpowiedzUsuńDzięki dziewczyny...
OdpowiedzUsuńAniu ja robiłam też z masłem , a przepis cytowałam za autorką bloga Pysznie , pyszniutko i nie chciałam zmieniać.
Goh- spróbuj zrobić.
Super przepis! Koniecznie zapisuję:)
OdpowiedzUsuńa to ci numer - właśnie dzisiaj myślałam o tym, czy by takich biszkoptów z bananami nie zrobić :)
OdpowiedzUsuń